Maitoproteiinikonsentraatti (MPC) on erittäin tiivistetty maitojauhe, joka sisältää tyypillisesti 80 % maitoproteiinia. Se saadaan tuoreesta, pastöroidusta rasvattomasta maidosta suodatus-, haihdutus- ja sumutusu drying -prosessin kautta. MPC tunnetaan erinomaisista vaahtoamis-, teksturointi-, veden sitomisen ja hyytymisen ominaisuuksistaan. Sen erinomainen ravintoarvo johtuu korkeasta proteiinipitoisuudestaan. Sen säilyvyysaika on 24 kuukautta, ja se on saatavilla 25 kg:n säkeissä ja suurissa säkeissä.
MPC on toimiva vaihtoehto täysmaitojauheelle tai rasvattomalle maitojauheelle, tarjoten vertailukelpoiset proteiinitasot.
SETRA:n tiedonanto 66 (heinäkuu 1989) mukaan on olemassa sääntöjä, jotka mahdollistavat tukien ja perustusten massiivien mitoittamisen. Missä P on tuulen paine daN/m2:ssä, S on paneelin pinta-ala ja HG on painopisteen korkeus.
Meillä on:
HP = HSP + H/2 + 0,2m
Tuulen aiheuttama taivutusmomentti, joka lasketaan perustuksen massiivin pinnalla, annetaan seuraavalla kaavalla:
M = P × S × HP
LIITOSTEKNIKAN TARKASTUS
Liitostekniikan tarkastus suoritetaan tietokonetomografian avulla. Virheelliset liitokset hitsauksessa, juottamisessa, niittauksessa tai liimaamisessa havaitaan nopeasti.
Liitostekniikan tarkastuksen arviointi tapahtuu 2D-röntgenkuvissa, leikkausfilmeissä tai 3D-esityksissä.